Vierlingen jagen Koeien van de Dijk

december 9, 2017 Peter Couwenhoven 1 comment

Het vierde won ook zijn derde wedstrijd met grote cijfers. Schaakgroep Koedijk 2 ging er met 5-1 onder door. Geen partij ging verloren maar dat was een onzinnig resultaat van een bizarre avond. Het begon al met vijf Koedijkers waardoor Peter niet in actie hoefde te komen. Hij zag gaande de strijd dat het goed zou komen en telde na twee uur spelen al vijf overwinningen, zo goed stond het overal. Alleen bij Susan was het gelijk. Maar het werd allemaal anders. Herman voerde zijn extra pionnetje, over gehouden in een klassieke Siciliaan, met vaste hand naar winst waarna Joop snel voor 3-0 zorgde. Hij sloeg niet alleen de aanval op de zijn gerocheerde koning af maar hield er een stuk aan over en dan weet je het wel. Maar de 3-0 was geen zekerheidje meer. Aan de andere borden speelden zich bloedstollende taferelen af. Richard leek Aljechin te pakken te hebben maar verzuimde toe te slaan door in tijdnood een mat in drie te missen waarna hij zelf in de problemen kwam. Susanti speelde al lang met een stuk meer, kon de winst niet vinden, gaf een toren weg, dat ging een nul worden. Susan was een pion kwijt geraakt en kreeg een aanval over de tweede lijn te verduren. Weg vijf winstpartijen? Opluchting dat Susan even later kwam melden dat haar remise-aanbod was geaccepteerd. Verliezen kon dus niet meer. Even afblazen! Wat er daarna gebeurde moet je gezien hebben om het te geloven. Richard zat diep in de problemen. Met één seconde over verraste hij zijn tegenstander die daarna nog met een kwartier op de klok de weg kwijt raakte omdat zijn koning steeds met mat bedreigd werd. Op het moment dat John Fokke met het verrassende dameoffer op g5 de winst voor het grijpen had viel zijn vlag! Dan nog Susanti die ondanks een toren minder twee pionnen naar de tweede lijn wist te brengen waar haar tegenstander het antwoord op schuldig bleef en zich schikte in remise. Toch geen partij verloren, vijf punten en nog steeds koploper!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Teamleider Aartswoud 4 Herman

Het zal te maken gehad hebben met de weersomslag dat er in onze 3e bondswedstrijd niet op alle borden doeltreffend gespeeld is.
Toch een groot compliment voor Suzanne, Richard en Susanti. Mede door jullie vasthoudendheid en strijdlust heeft het vierde weer met overtuigende cijfers gewonnen.
Peter wil ik bedanken voor het boeiende en heldere verslag.