Vogeltjesavond, onbegrip en schaars extern succes

november 25, 2018 Peter Couwenhoven 3 comments

Derde donderdag in november. Vogeltjesavond. Schaken rond de bar, schemerig, maar sfeervol licht. Rustgevend gekwetter van de vogeltjes, in hun kooitjes wachtend op de dingen die komen gaan. Het leverde een vredige stemming op, resulterend in veel remises. Marc, Toine, Soes en twee Klazen begrepen het niet en wonnen. Soes is het vergeven. Thuis in Frankrijk achter het scherm kon hij de sfeer niet proeven en daar werd Jessica slachtoffer van.
Een drukke week met veel externe wedstrijden maar wederom weinig succes. Winnen, hoe doe je dat? Extern succes is tot nu toe schaars.
Evenals Schaakmat 2 troffen onze drielingen een op papier zwakkere tegenstander maar dat is geen garantie voor de winst. Werd het tegen de Langedijkers nog gelijk daar was in Warmentuut geen sprake van. Een nederlaag met 4-2. Verbazing bij de thuisploeg: “Hebben wij gewonnen?” Tja winnen hoe doe je dat? Hans kwam al snel melden dat hij het punt gedeeld. Daarna drie nederlagen op rij. Piet, Marco en Klaas hadden hun avond niet. Daarmee was het resultaat aan de twee topborden niet meer van belang. Ron voerde de druk zo hoog op dat zijn tegenstander de problemen niet meer aan kon, een toren liet instaan en opgaf. Onze enige winstpartij. Peter C belandde in een lopereindspel dat ondanks een pluspion niet te winnen was. De zwarte koning sloot de weg naar winst af.
Dit zou niet de enige nederlaag zijn deze week. Dinsdag werd het bekerviertal in Haarlem door op hol geslagen Witte Paarden met 4-0 onder de voet gelopen. Donderdag werden de vierlingen slachtoffer van een Schaaklustig GZ 2 dat met 4½-1½ won. Alleen Joop won, Jan K was goed voor het halfje. Zaterdag schoven een en twee aan met slechts winst (3-5) voor onze trots. Het tweede wacht nog steeds op de eerste winst (5-3). Jessica verhaalt hoe het met deze teams is vergaan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessica

Het tweede won de tweede wedstrijd van Caissa toch? Leuk geschreven Peter, ik vond de vogeltjes verre van rustgevend!

Peter Holscher

Ben je soms erg vroeg weggegaan Jessica? Het was toch echt 5-3 voor Caissa-Eenhoorn 3

Jessica

Haha Caïssa (Amsterdam) 😉