Westfries kampioenschap jeugd

januari 6, 2020 Jessica No comments exist

Op 27 december 2019 vond het Westfries kampioenschap jeugd plaats in Honky Tonk in Zwaag. Michel Verweij schreef al eerder dat David Verweij hier Westfries kampioen is geworden!

Maar Aartswoud was wederom goed vertegenwoordigd en viel ook in de prijzen, tijdens het kampioenschap.

Julia Stratmann, Sophia Stratmann, Niels Smit en Rosa Smit vertegenwoordigde SC Aartswoud in de E-categorie en het werd een onderlinge strijd voor het podium. Rosa Smit tronk uit eindelijk aan het langste eind en werd eerste! Niels verloor van zijn zusje, waardoor hij ook heel mooi, tweede werd. De derde plek ging naar een ‘buitenstaander’ en Sophia en Julia werden 4e en 5e.

In de laatste ronde was er nog veel mogelijk en was het erg spannend. Julia moest tegen Niels en voor een podiumplek, moest ze winnen. Helaas voor Julia ging de winst naar Niels, wat voor hem natuurlijk wel heel leuk was. Sophia moest de laatste ronde tegen Rosa en had dezelfde opdracht als haar zus, voor een podiumplek, moest er worden gewonnen. De familie Smit was echter op een missie en Rosa veroverde haar eerste plaats in de E-categorie, jeugdleden tot 10 jaar. En dat terwijl ze nog maar 7 jaar is!

Robin Smit en Tijn Groot deden ook mee en speelde in de D-categorie mee. Ook daar bleef het tot de laatste ronde spannend. Robin, Tijn en de uiteindelijke winnaar hadden allemaal evenveel punten. Er kwam geen beslissende uitslag uit en zo eindigden ze alle drie met zes punten en slechts één verloren partij. Aangezien Robin en Tijn buiten mededingen om speelden in de D-categorie ging de eerste prijs naar Bryan de Rooij. Tijn had onderling gewonnen van Robin, dus mocht de beker voor de tweede plek in ontvangst nemen en Robin de beker voor de derde plek.

Alle resultaten van de Aartswoudse jeugd werd natuurlijk ook bijgehouden en ik had beloofd dat de beste van Aartswoud nog wat lekkers zou krijgen…dat werd vier keer trakteren! Niels, Robin, Tijn en Rosa scoorden allemaal zes punten.

Het was een gezellige laatste schaakdag zo in het oude jaar met mooie resultaten voor de jeugd!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties