Wist je dat? (13)

mei 31, 2019 Jessica No comments exist

De winnaar van de interne competitie bekend is en dit geen verrassing was?

Hij was al enige weken zeker van zijn eerste plek en ook al staat de volgende generatie te trappelen, ze moeten nog steeds hun meerdere erkennen in topfavoriet Marc Helder.
Gefeliciteerd, voor de tiende keer op rij clubkampioen! Totaal heeft Marc de titel nu al 19 keer behaald. Lukt het volgend seizoen voor de twintigste keer of zet jeugdtalent David Verweij (zesde plek!) zijn stijging voort? Of gaat Toine Molenaar (vierde plek!) toch ook met wit winnen van Marc en kan hij blijven winnen met zwart?

David was de grootste stijger op de ranglijst, maar liefst 28 plekken! Gevolgd door ikzelf met 12 plekken en Hans Groot met 10 plekken ten opzichte van vorig jaar.

Remisekoning van dit jaar is Marcel Kuiper geworden met maar liefst 15 remises! Herman van Bleisem volgt op gepaste afstand op plek twee met 11 remises en de remisekoning van vorig jaar, Willem Bakker, deelt de derde plek met Klaas Langedijk (9 keer).

Winst was er uiteraard het vaakst voor Marc Helder (23 keer), gevolgd door Wilko van der Gracht (17 keer) en op de derde plek, onze vanuit Frankrijk spelende Soes Martojo, die zijn tegenstander vaak tot laat in de nacht laat zwoegen (15 keer).

De twijfelachtige eer voor de meeste verliespartijen gaat naar het illustere drietal Jan Kuin, Lukas Bos en ikzelf. We konden ieder 15 keer een nul opschrijven, maar positief gezien kunnen we ook het meest verbeteren! Klaas Vel volgde vlak achter ons met 14 partijen. Willem Bakker komt ook in dit lijstje voor, samen met Piet Zonneveld. Beide heren verloren 13 keer een partij.

Ikzelf speelde de meeste partijen van de interne competitie, alle 34 rondes namelijk! Willem Bakker deed 32 rondes mee en Jan Kuin speelde 31 partijen intern.

Met 50 leden werden totaal 770 partijen gespeeld in 34 rondes, waarbij 8 leden nooit een partij speelden voor de interne competitie. Totaal werd er 294 keer gewonnen (en uiteraard verloren) en konden er 182 remise worden genoteerd.

Vanavond nog de rapidfinale en volgende week het snelschaakkampioenschap en dan zit dit seizoen er alweer officieel op!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties