Wist je dat? (8)

april 26, 2019 Jessica No comments exist

Je ook online kunt schaken? De meeste jeugd en de jongere generatie is hier wel mee bekend, maar onze club bestaat uit een bredere leeftijdsgroep.

Er zijn twee sites waar de meeste schakers op schaken en dat zijn lichess.org en chess.com

Lichess.org is volledig gratis en er kan worden gespeeld met of zonder account. Het voordeel van het aanmaken van een account is dat je partijen worden bijgehouden en (afhankelijk van je instellingen) je ook tegen tegenstanders van je eigen sterkte kan spelen. Je kunt er ook voor kiezen je tactisch inzicht te testen door puzzels te doen, ook deze zijn gratis.

Chess.com is gratis wat het spelen van partijen betreft, ook hier is een account aanmaken handig, omdat dan je partijen worden onthouden. Van de tactieken kun je er slechts een aantal per dag doen en ook de lessen zijn niet allemaal gratis. Hier heb je de optie om een betaald account aan te maken.

Beide websites zijn relatief gebruiksvriendelijk en wijzen zich grotendeels vanzelf (tenminste dat denk ik…maar ik kan niet zo goed inschatten hoe dat voor mijn medeschakers is die wat meer levensjaren hebben).

Ook diverse clubgenoten spelen online onder verschillende namen, voel je vrij hieronder te reageren met je naam die je online gebruikt, als je tegen andere clubgenoten online wilt spelen!

Online wordt er veelal gekozen voor kortere partijtjes, van een paar minuten om “live” te spelen. Je hebt ook de optie om een soort van correspondentieschaak te spelen, waarbij je een paar dagen te tijd hebt om een zet te doen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties