Witte avond met bloemen

april 14, 2018 Peter Couwenhoven 1 comment

Ron Vlugt was de zwarte dissonant op een witte avond. Zes van de negen partijen werden door de witspelers gewonnen. Ron was de enige zwartspeler die met winst naar huis ging door Peter Vriend te verslaan. Twee keer werd het remise. Marcel Kuiper en Jan Stapel hielden elkaar in evenwicht en ook bij Ron van Putten en Yvo Veenis werd het punt gedeeld maar daar was ven evenwicht geen sprake. Gebrek aan tijd weerhield Yvo er van om te proberen zijn goede stelling in winst om te zetten. De avond stond vooral in het teken van de de wedstrijd van het vierde team tegen het tweede team van, met een punt voorsprong koploper. Een echte finale dus ter afsluiting van een goed jaar waarbij onze vierlingen moesten winnen om kampioen te worden. Na zware strijd lukte dat niet want de op papier sterkere tegenstander maakte dat ook waar. Richard Deken had zijn partij vooruit gespeeld met remise als resultaat. Het werd een 4-2 nederlaag, dus Opening kampioen wat hen de bloemen opleverde uit handen van voorzitter Rob Bijpost. Joop Brands was de enige die tot winst kwam. Toen Opening op de beslissende score van 3½ punt kwam, staakte Peter Couwenhoven zijn winstpogingen met een remiseaanbod.
Eerde in de week speelde het vijfde team zijn laatste wedstrijd bij het sterke De Strandloper waar met 4½-1½ verloren werd. Jan Kuin zorgde voor opzien door aan het eerste bord te winnen van Remco Heite die 400 ratingpunten meer achter zijn naam heeft staan. Jan werd zo de enige Strandsloper. Marco Kroon speelde aan het tweede bord remise en daarmee was het voor ons op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman

Jammer dat het de teamspelers van het 4e niet gelukt is om kampioen te worden. Met de wedstrijd van afgelopen vrijdag hebben wij een prachtig seizoen afgesloten. Veel spannende en mooie partijen zijn er gespeeld. De apotheose was de laatste wedstrijd. Ons 4 e had het in eigen hand om kampioen te worden. Waagtoren hebben we terecht hun plaats gewezen, Opening’64 was jammergenoeg de betere tegenstander. Onze pech is dat wij ingedeeld waren in dezelfde poule met Opening’64. De bloemen zijn terecht naar de spelers van Opening’64 gegaan. Gefeliciteerd. De teamspelers van het 4e wil ik bedanken voor hun inzet… Lees verder »