Yvonne Holscher overleden

november 3, 2021 Pascal No comments exist
Kaart 1101 Mevr Holscher-Geerlings

Voor de leden van Schaakclub Aartswoud en voor veel schaakliefhebbers in West-Friesland was Yvonne een bekende en geliefde verschijning.

Yvonne was een van de weinige vrouwelijke supporters van onze  schaaksport die regelmatig aanwezig was op de club.

Yvonne, de echtgenote van ons lid Peter Holscher, vergezelde Peter op de vele wedstrijden die hij voor Schaakclub Aartswoud speelde.  Zowel thuis in Hoogwoud; maar Yvonne ging ook mee naar wedstrijden in en buiten de regio. Ze ging vooral mee naar de bondswedstrijden  die Peter speelde voor het eerste team van Sc Aartswoud.

 

Ook op de bijzondere schaakavonden zoals de Rapid-en snelschaakavonden was Yvonne present.Yvonne wist zich altijd goed te vermaken en was voor de langslopende leden gemakkelijk aan te spreken voor een praatje. Als Marc met Yvonne in gesprek raakte, werd dat een lang gesprek.

Yvonne ging zelfs met Peter mee naar Duitsland als hij daar aan een jaarlijks terugkerend internationaal toernooi meedeed.

Yvonne heeft samen met Peter meer schaaklocaliteiten gezien dan menig lid van onze vereniging. Yvonne heeft Peter jaar in jaar uit een uitstekende ondersteuning gegeven.

Voor de eerste corona-uitbraak werd bij Yvonne kanker vastgesteld. Uiteindelijk moest zij in een zorginstelling worden opgenomen.

 

Yvonne is vrijdag 26 oktober om 17.00 uur  na een ziekbed overleden.

 

 

 

 

Geschreven door Herman

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties