Aartswoud buiten de regio

augustus 27, 2018 Jessica No comments exist

Afgelopen weekend waren drie Aartswouders schakend buiten Noord-Holland te vinden. Toine Molenaar speelde helemaal in Brabant (Goirle), een weekend toernooi. Peter Couwenhoven dacht dat de kroeg(s)lopers al uit gespeeld waren, maar Marc Helder en ik deden nog mee aan het laatste kroeglopertoernooi van het seizoen, in Leiden. Rowan Louter klapte vanuit huis, we hebben het niet gehoord, maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het waar is.

Toine zal wel gedacht hebben, helemaal naar Brabant om vervolgens in de vijfde ronde tegen Peter Hoekstra (Waagtoren, rating 2027) te spelen. Hij scoorde remise, dus nog iets meer trainen en wie weet….een andere naam op de kampioenenlijst dit seizoen?
Verder nog twee remise en een winstpartij en met 2,5 uit 6 tevreden met zijn resultaat en een erg leuk toernooi gehad! Jeffrey van Vliet (AAS) won het toernooi.

In Leiden deden dit jaar 104 teams mee en ondanks dat het buitende regio was, veel bekende tegen gekomen. Heel leuk toernooi gehad, leuke stad, leuke kroegjes en leuke partijen gespeeld. We zijn wel de hele stad doorgestuurd, drie keer dezelfde brug verkeerd overgestoken, maar uiteindelijk overal redelijk op tijd weten te komen en kunnen spelen.

Ondanks mijn slechtste score van dit seizoen, is het zeker een aanrader! Marc bleef ongeslagen en totaal behaalden we 5,5 punt. We waren goed in herhaling deze dag, Marc had tot twee keer eenzelfde eindspel, waarin hij hoopte de winst te halen, maar het toch echt remise bleek te zijn. En ik kreeg de eerste ronde een opening op het bord die ik nog niet gespeeld had, om vervolgens exact dezelfde opening vier rondes later weer op het bord te krijgen. Beide met hetzelfde resultaat, wel op een andere manier.

Na afloop gezellig gegeten met een grote groep schakers (waaronder de winnaars van het toernooi, Miguoel Admiraal en Vincent Blom, welke 12 punten behaalden) en daarna met de Caïssa-Eenhoorn delegatie terug met de trein naar Hoorn. Volgende weekend organiseren ze het Oscar Romero Open Hoorns, ik zag al diverse Aartswouders (Joop Brands, Toine Molenaar, ikzelf, David Verweij) op de deelnemerslijst staan. Je kunt nog meedoen en met een bye in de eerste ronde, ook nog gezellig de ledenvergadering bij wonen aankomende vrijdag!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties