Westfries kampioenschap Jeugd

december 30, 2018 Jessica No comments exist

Afgelopen vrijdag 28 december vond het Westfries kampioenschap Jeugd plaats in Zwaag. Vorig jaar werd David Verweij daar kampioen en dit jaar probeerde hij die titel te verdedigen. Hij verloor in de tweede ronde van het jeugdtalent Mason Brouwer van Caïssa-Eenhoorn, die met de AB-groep mocht meespelen (D-groep officieel).

Later volgde nog een remise tegen, Kevin de Rooij, waardoor de titel in gevaar kwam. Helaas verspilde hij daarna alle kansen op de titel door te verliezen van Jelle de Jong, eveneens Caïssa-Eenhoorn speler en de nieuwe Westfries jeugdkampioen! Wie weet volgend jaar revanche…?

In de E-categorie, kwam Aartswoud met drie jeugdspelers uit. Voor Isa Cools was het haar eerste toernooi en dat was best spannend! De eerste ronde begon goed met een remise! Daarna volgden twee rondes tegen mede-Aartswouders Julia en Sophia Stratmann. Sophia scoorde haar eerste punt tegen Isa. En Isa won weer netjes van Julia!

Julia scoorde de eerste drie rondes één remise, maar na de bye in de vierde ronde ging het beter en wist ze nog twee punten te scoren. Één daarvan tegen een voor Aartswoud ook niet onbekende jeugdschaker, Aron Verweij!

Sophia wist de meeste punten te behalen in de E-groep van de Aartswouders en eindigde met vier punten op een zesde plek.

De meiden hebben een erg leuke en gezellige dag gehad en vermaakten zich samen met Liz Manshanden van Caïssa-Eenhoorn prima. Naast het schaken werd er veel buiten gespeeld, gevoetbald en gekleurd. Liz verzorgde ook nog even het kapsel van Sophia.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties